fbpx

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Spökföljare på sociala medier

Hur ofta har du varit med om att någon börjar följa dig men that’s it?
Spökföljare är ett problem för ditt konto! Ofta är den en teknik för att få fler att följa tillbaka men de har absolut inget intresse för ditt konto.

Vad är spökföljare?

Spökföljare är inaktiva användare som följer ditt konto. De gillar inte, kommenterar inte och engagerar sig inte överhuvudtaget i dina inlägg. Det är ofta falska konton, skapade av antingen människor eller botar (ofta sistnämnda). Dessa konton finns av flera anledningar, inte minst för att många är villiga att köpa följare. Alla dessa fakeföljare måste skapas, och oftast görs det via automation.

Hur spökföljare kan skada ditt konto

Många kanske låter spökföljarna vara kvar för att inte minska antalet följare eftersom att det tyvärr fortfarande är något som folk strävar mest efter.

Men sanningen är att spökföljare gör en enda sak, och det är att skada ditt kontos prestanda: de är helt enkelt inte engagerande. De gillar inte, kommenterar inte och kollar inte ens på dina händelser.

Ju fler spökföljare – desto sämre engagemang. Har ditt konto lågt engagemang påverkar det ditt konto negativt.

Hur identifierar du spökföljare?

Oftast har de ingen profilbild, inga inlägg och skumma användarnamn, ofta följda av random siffror. Men ibland kan de ha en profilbild och till och med ett par foton postade.

  1. 1. Kolla efter skumma användarnanamn fullt med konstiga nummer
  2. 2. Kolla om det finns någon profilbild
  3. 3. Kolla biografin, följarförhållande och när de publicerade ett inlägg sist

Borde jag radera spökföljare?

Svaret är ja! Att ha följare som inte interagerar med dig påverkar dina engagemangsgrad negativt. Bryr du dig om kvaliteten på kontot snarare än följare, så raderar du dessa.

Hur raderar jag spökföljare?

Det finns tredjepartsappar som kan sköta det åt dig men har du inte flera tusentals följare så rekommenderar jag dig att göra det manuellt. Det är som sagt enkelt att identifiera. Du går helt enkelt in på din lista av följare, trycker på knappen “Ta bort” bredvid användarnamnet.

Låt oss vara överens om att sluta fokusera för mycket på följarantal, och titta mer på engagemang och kvalitet.

Rätt följare är bättre än många följare.

Spökföljare

Lämna ett svar