fbpx

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Att synas i bruset

Det är otroligt svårt att synas i bruset av annonser och budskap.

Har du hört talas om “The rule of seven”?
Att det krävs att någon ser ditt varumärke minst 7 gånger innan de ens överväger ett köp. Vi blir utsatta för cirka 10 000 annonser varje dag, inte ens övermänskliga sinnen kan ta in den informationen. För att investera i det du säljer behöver en person se ditt innehåll ofta, koppla ihop det till ditt varumärke som de till slut får en relation till. Det finns olika teorier om hur mycket, bland annat “The rule of seven”.

“The rule of seven” är en gammal marknadsföringshypotes (ursprungligen från filmbranschen men behöver inte gå in på det). Fortfarande högst aktuell, även om jag tror att det i många fall krävs betydligt mer än så.

Speciellt om man inte har ett tydligt varumärke som sticker ut.

Det är svårt att synas i bruset och att bygga tillit tar tid. Vi litar inte på företag särskilt mycket, samtidigt är tillit den viktigaste anledningen till att vi faktiskt väljer att köpa. Att synas så mycket som möjligt, med rätt innehåll och till rätt personer är av högsta vikt.

Saker att fundera på om du vill synas i bruset

Var syns du?

På vilka plattformar och platser delar du ditt budskap? Är det där din målgrupp befinner sig? Finns det fler platser där din målgrupp befinner sig där du kan dela ditt innehåll?

Syns du tillräckligt ofta?

Med “The rule of seven” i åtanke, syns du då tillräckligt ofta för din målgrupp med ditt budskap? När du publicerar ett inlägg på dina sociala medier är det långt ifrån alla dina följare som ens ser detta.

Hur hittar folk dig?

Om man inte redan följer dig? Hur hittar man då till dig? Annonserar du? Får du folk att dela dina inlägg? Vad gör du aktivt för att nya personer ska hitta till dig?

Vilket budskap förmedlar du?

Vad är det absolut viktigaste du vill säga till dina kunder? Är ditt erbjudande tydligt? Känns det rätt för din målgrupp? Är det tillitsfullt?

Tips: Återanvänd material

Om du till exempel skriver ett fördjupande blogginlägg eller gör en längre YouTube-video, fundera på hur du kan använda detta för att skapa mer material som passar på fler kanaler. Kanske göra kortare versioner i flera delar till sociala medier?

Eller annonsera, och gör det inte bara som en punktinsats utan se till att synas mer ofta för din målgrupp. Genom annonsering kan du också säkerställa att alla dina följare (och de som liknar dina följare) ser ditt inlägg.

När du annonserar, tänk på att det allra bästa är att annonsera strategiskt via Ads Manager.

Lämna ett svar