fbpx

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Företagsåret 2021

Min största frustration är företag som gör sjukt bra saker men som inte lyckas kommunicera budskapet och marknadsföra det. När man finns, men inte syns.

Min vision när jag startade Wimmer Kommunikation var att vara delaktig i att förändra det här, att hjälpa mindre företag att förändra sin digitala närvaro genom design, strategi och smart kommunikation. Tror det varit uppskattat och jag har lyckligtvis fått jobba en del med just detta och är så otroligt stolt över mina kunder som börjat ta små kliv i rätt riktning.

Jag har lyckats balansera det här jobbet trots att jag samtidigt är anställd heltid på ett väldigt stort företag. Jag har inga ambitioner att förändra det, trivs otroligt bra där jag är och att jobba extra med Wimmer Kommunikation ger mig mer än vad det tar, så det känns knappt som ett jobb. Hade tvärtom önskat att jag haft ännu mer tid till det trots allt.

Mina tre största insikter i år

  1. Kundsidan vs. byråsidan
    Jag har jobbat både på stor byrå men att vara på kundsidan har definitivt gett mig mycket insikter. En av de insikterna är hur mycket byråer kan överfakturera. Anledningen till att de kan fakturera så mycket är för att kompetensen inte finns Inhouse hos de flesta företag. Har mycket att spinna vidare på vad gäller den biten, så stay tuned.

  2. Att våga ta betalt
    Okunskapen om hur mycket tid vissa jobb tar har vissa gånger gjort att jag jobbat gratis. Många ofakturerade timmar med andra ord. Det är något jag ska bli bättre på i år, att ta betalt för det jobbet jag faktiskt gör.

  3. Återhämtning och kreativitet går hand i hand
    När jag är trött och stressad fungerar ingenting. Ju mer tid jag har i löparskorna, i stugan eller i skogen – desto mer kreativ blir jag. Att ta sig tid för återhämtning är som syre för kreativiteten. Så ett av mina mål det här året är att vara ledig mer.

Med det sagt så är jag helt redo för 2022, ett år som jag hoppas kommer vara fyllt av mer glädje och glitterkanter!

Hur har ditt 2021 varit och vad är dina tankar inför 2022?

Lämna ett svar