fbpx

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Varför du behöver en digital strategi

1. Du behöver en plan som är baserad på fakta och insikter 

En strategi är alltid förankrad i din affärsidé och vision, men också baserad på konkreta fakta och data. Ju mer du utökar din potentiella kundgrupp, desto mer data kommer du att kunna använda dig av för att gå vidare. 

2. Du får en överblick över samtliga digitala kundytor

Det krävs en strategi för att knyta ihop alla kanaler och ytor. I många fall finns en hemsida (som kanske skapades för 15 år sedan och sin inte ens är mobilanpassad eller samlar in cookies. Du kanske har en Instagram och en facebooksida som uppdateras lite sporadiskt. I de allra flesta fall finns ingen röd tråd mellan dessa sidor. 

marketing man hands people

3. Du får ett sammanhang mellan målgrupp, budskap och innehåll 

Olika målgrupper kräver olika budskap. Att publicera ett inlägg och hoppas på det bästa är en dålig idé. Med en strategi vet du precis vilka dina målgrupper är, du vet hur de beter sig, var de befinner sig och hur du ska kunna nå dem på rätt plats, med rätt innehåll och vid rätt tidpunkt. Du lär känna dina målgrupper helt enkelt.

4. Du kan mäta, analysera och optimera i realtid och få bättre resultat

Det fina med digital marknadsföring är möjligheten att mäta, analysera och redigera i realtid. Du har möjlighet att testa olika budskap och använda dig av det budskap och det innehåll som funkar bäst. Det är otroligt kostnadseffektivt och ger dessutom otroliga resultat. 

5. Det är smart, strukturerat och du jobbar för långsiktiga resultat

Det är slut på megafon-kampanjer och kortsiktiga lösningar. 

Behöver alla företag en digital strategi? 

Svaret är ja! 
I alla fall om du vill överleva, skapa tillväxt och lyckas med ditt företag. I dagens digitala samhälle där budskapen bokstavligt talat haglar över oss krävs det långsiktighet och eftertanke.Behöver du hjälp på traven? Tveka inte på att kontakta mig!

Lämna ett svar