fbpx

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Att lyckas med sociala medier utan annonsering är omöjligt

Jag har jobbat som digital strateg i många år nu, och även innan jag började min utbildning var jag långt före min tid. Trots att sociala medier utvecklats under åren och många börjar förstå vikten av det, så är okunskapen så stor så att jag ibland (läs: ofta) vill slita mitt hår. Man tror ofta att det räcker med att skapa en sida på Facebook och ett Instagramkonto och sedan är det klart. Redan där har man misslyckats fatalt.


För företag ska sociala medier betraktas som ren marknadsföring. Chansen att lyckas med sociala medier utan annonsering är lika med noll. Du kan posta hur mycket bilder du vill, men du kommer att misslyckas om du tror att det räcker, för ingen marknadsföring är gratis!


Du måste annonsera med rätt innehåll och du behöver rikta annonseringen till rätt personer. Vidare måste du följa användarnas beteende och anpassa strategin efter det. Att annonsera och jobba datadrivet är det som ger effekt. 

desk laptop office friends

Ta in hjälp 

Många företag har inte tiden, och framför allt inte kunskapen att ratta sina sociala medier själva. Du kan inte marknadsföring i sociala medier bara för att du använder sociala medier, det vill säga skapar en Facebooksida och lyckas posta några inlägg. 


Hur ska man då lyckas med det? Svaret är enkelt, kan du inte lägga den tid som krävs (det tar mycket tid!) så måste du ta hjälp! Medan du och ditt företag fokuserar på det ni är bäst på, låt oss som är experter göra det vi är bäst på. Gör man det på rätt sätt är det dessutom otroligt kostnadseffektiv annonsering. 

Lämna ett svar